Uzsonna

2023. szeptember 27. szerda

Tegnap borsófőzeléket készítettem, a feltétek közül a férjem választott haludacskát. Nem a kedvenc termékem, de legalább egy kics hal van benne, és a változatossághoz hozzájárul. A halrudacska teljes kiőrlésű panírral volt, ha lehet választani, ezt választom a sima panír helyett. A főzelék elkészítéséről már korábban írtam. Sok munka nincs vele. Ma fish+chips volt, azaz hekket sütöttem tepsiben sült krumplival, káposztasalátával, sült céklával.

Amiről viszont képeket hoztam, az a gyerekeknek csomagolt uzsik. Szoktam néha kuglófot készíteni, Limara kelt kuglóf receptjét használom. Előző este elkészítem, hogy reggel csak meg kelljen sütni. Vacsora után szoktam begyúrni, nem dagasztom sokáig, 2-3 perc szokott lenni, kicsit ragacsosabb tészta. Aztán felmegyek a gyerekeket lefektetni, és mire visszajövök megdagad. Utána megformázom, és zacskóba hűtőbe teszem reggelig. Reggel csak kiveszem, a sütőt bekapcsolom pár percre, és megsütöm. A gyerekek már az illatára kelnek. Előbb kelek egy órával, mint a gyerekek, reggel Bibliát szoktunk olvasni a férjemmel. Míg lelkileg táplálkozunk, a reggeli is megsül. 50 perc biztosan kell neki.

Ma a kisfiunk estig nem lesz itthon, így neki többet pakolok, mint a többieknek. Ha már unják a szendvicset, tortillát szoktam rakni. A Lidl-ben van teljes kiőrlésű tortilla, ebbe tekerek a kertben szedett salátát, szintén Lidl-ös sonkát, mert adalékanyagmentes, és most majonézes kukorica is került bele. Nagyon szeretik ezt a tekercset 🙂 A kukorica szintén a Lidl-ből, nagyon jó bio termékeket kapni itt. A kukoricából ha tudok biot veszek, hiszen erősen permetezik. Egyrészt, hogy az érését gyorsítsák, egyszerre legyen szüretelhető, másrészt a gombabetegségek ellen.

Még szintén kedvelheted...