Ebéd

2023. szeptember 25. hétfő

Mivel pénteken és szombaton suliban voltam, Anyu felajánlotta, hogy hoz ebédet vasárnapra.

Ma is ennek maradékát ettük részben. Készítettem egy cukkíni krémlevest, mert volt egy utolsó kerti cukkínink, és hogy tudjak vacsira adni a gyerekeknek.

Cukkíni krémlevesem:

1 fej vöröshagymát kevés olivaolajon megpárolok. Felöntöm 1 liter vízzel, teszek bele egy leveskockát (szigorúan ízfokozó és aroma mentes, ha már lehet kapni, ne a nátrium glutamátra szoktassuk magunkat és a gyerekeket!) Ha felforrt belerakom a megmosott, összevágott, héjas cukkínit. A gyönyörű zöld héját le ne vágjuk, kiváló rost forrás, a bélbaktériumaink örömtáncot lejtenek, ha megkapják! Ugyanis ezekkel a rostokkal táplálkoznak, és mint tudjuk ők a legnagyobb immunszervünk.

Kb 20 perc alatt megpuhul, leturmixolom, kicsit sózom, ha kell (óvatosan a sóval, mert pl a bélbacik sem szeretik túlzottan). Én tökmaggal, tökmagolajjal és egy kicsi levesgyönggyel szoktam tálalni.

A képen: mivel fogy a kertből a zöldség, csíráztatok. Egyszer régen próbáltam, de küzdöttem vele. Készen szoktam venni csírákat és mikrozöldeket télen, kedvet kaptam készíteni.

Még szintén kedvelheted...